19 Haziran 2020

Fotöykü: Yeşil Işık

 Bir Stalker Hikayesi...


 

 

Ve yine kırmızı. Tam arkandayım senin, dönüp bir baksan göreceksin. Saatlerdir ettiğin onca kelimenin titreşimlerini takip ediyorum. Kokunun arkasındayım, saç renginin peşinde.

 

Sana yakın durabilmek için, kalabalık olsun diyorum bu şehir, daha kalabalık. İçim titriyor yine de, yakınlıkta korkular uyanıyor derinliklerimde, ellerimi saçlarına dokundurmamak için ceplerimde taşıyorum. Başımı eğiyorum öne sende kaybolmamak için.

 

Ve hala kırmızı, burda debeleniyorum, içimdeki haykırışları, dalgananan kalbimi zor tutuyorum göğüs kafesimde. Bir dön bak diyorum, bir dönsen geriye. Ama yok, beni görme, korkarız o zaman ikimiz de. Çok mu yakın duruyorum, sağa kayıyorum hafif, gözlerim eflatun küpende. Kulağının kıvrımlarında uyumak istiyorum saçlarını serip üzerime.

 

Evet, kırmızı hala, son 35 saniyeyi sayıyor ışıktaki saat. Sadece 35 saniye elini tutuversem, şu kalan saniyelerde yanında duruversem. Sokuluyorum sağ yanına, yanyanayız işte. Aklım sol yanımda ama gözlerim sağa çekiyor.

 

Sağ tarafta bir fıskıyeden gökyüzüne sular fışkırıyor. Karşı kaldırımda bisikletler sahiplerini bekliyor, yukarıdaki yoldan otobüsler geçiyor peşi sıra…

 

Güzel geliyor yanında durmak, yakın olmak, yakıyor yanın, yanmak burada, bu şehirde, bu kaldırımda, yeşilin yanmasını beklerken sen, ben burda, hemen yanında, yanıyorum, yakıyorsun.

 

Birazdan yeşil yanacak, son 5 saniye diyor sayaç, uzaktaki arabalar yavaşlıyor, koşup fıskıyenin altına atasım var kendimi. 3 haftadır peşinsıra ezberlediğim bu caddede, dumansız yangınlarımla eşlik ediyorum sana. Senin gözün yeşil ışıkta, kulağın sol yanında. Başını sallıyor, gülümsüyorsun, “Hımm, tabi” ler dökülüyor ağzından. “Evet ya, cumartesi kesin çıkalım” diyorsun, kulağım iyice kabarıyor, sesin uzaklaşıyor, gözlerim yola doğru kayıyor, kaldırınca başımı yeşili görüyorum, içimden okkalı bir küfür ediyorum, koşsam diyorum peşinden, “Nereye çıkıyorsunuz cumartesi” diye sorsam; soramam…

 

Ayaklarım peşinden gidiyor yine, aramızda ışıklardan önceki 3 adımlık mesafe; başım yerde; ellerim her ihtimale karşı, cebimde…


Yorum Gönder

Whatsapp tuşu sadece mobil aygıtlarda çalışmaktadır

Aradığınız şeyi yazın ve enter tuşuna basın...